Vilka krav finns det för flyttstäd i Karlstad?

Undrar du över vilka krav som ställs på din flyttstäd? Vi går igenom allt du behöver veta – från vem som ansvarar för att flyttstädningen blir korrekt utförd till vad som händer om den inte blir godkänd. Vi listar även vad som normalt sett ingår i en flyttstädning.

Är du i färd med att flytta, och undrar vilka krav som egentligen gäller när det kommer till flyttstäd? Vi på Kristallhem har lång erfarenhet inom branschen och har utfört en mängd flyttstädningar i Karlstad och närliggande områden. Nedan guidar vi dig igenom allt du behöver veta för att slippa onödigt trassel i samband med din flyttstädning.
  

Vem ansvarar för flyttstädningen?

Flyttstäd är inte någonting som är lagstadgat, dock regleras detta vanligtvis antingen genom ditt hyresavtal eller genom det överlåtelseavtal du skriver på när du säljer din bostad. Det är således du som tidigare boende som ansvarar för att en korrekt flyttstädning görs i samband med att du flyttar ut ur din bostad. Generellt sett blir du som tidigare boende ersättningsskyldig för en ny städning om köparen/hyresvärden finner flyttstädningen otillräcklig.
 
En bra idé kan därför vara att anlita en professionell städfirma i Karlstad för att utföra flyttstäd åt dig. Vår städfirma - Kristallhem - har tydliga garantier utifall att flyttstädningen inte skulle bli godkänd vid en besiktning. Då kommer vi tillbaka och åtgärdar det som behöver tas om hand. 

 Krav för flyttstäd i Karlstad

Hur vet man att en flyttstädning kommer att bli godkänd vid en besiktning? Det finns ett flertal snarlika standarddokument där du kan se vad som ska göras vid flyttstäd. En bra idé är att välja ut ett sådant dokument och hänvisa till det i överlåtelsekontraktet. Nedan har vi listat vad som normalt sett ingår vid flyttstäd i Karlstad:
 

  • Vädring
  • Dammsugning samt våttorkning av golv
  • Väggar, tak, golvlister, dörrhandtag, karmar och fönsterbrädor torkas av
  • Köksskåp, spis och kyl- och frys ska rengöras utvändigt och invändigt. Även utrymmen bakom spis och kyl ska rengöras.
  • I badrummet ska alla ytor rengöras noga och även kalkas av
  • Fönsterputsning
  • Garderober ska rengöras invändigt och utvändigt

 

Anlita oss för flyttstäd i Karlstad

Kristallhem är din lokala städfirma i Karlstad med erfarna och noggranna städare som ser till att din flyttstädning utförs på bästa sätt. Vi har lång erfarenhet inom städbranschen och vet hur viktigt det är att städningen blir korrekt utförd. Vi tar gärna på oss ansvaret för din flyttstädning, och erbjuder självfallet tydliga garantier på vårt arbete. Vi ser även till att du får ta del av RUT-avdraget för att hålla nere kostnaderna när du anlitar oss.

Är du intresserad av att anlita vår städfirma i Karlstad för att utföra flyttstäd åt dig? Varmt välkommen att kontakta oss redan idag så berättar vi mer om oss och hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt!

Ta hjälp av oss på Kristallhem!

Vill du anlita vår städfirma i Karlstad för flyttstäd, kontorsstädning eller fönsterputsning? Fyll i formuläret nedan så tar vår skickliga personal fram en smidig lösning för just dina behov!